Potresni snimci učenika!

3 min read
0
207

VIDEO:

Mobilni telefoni bili su glavno sredstvo komunikacije sa vanjskim svijetom učenika koji su se skrivali od napadača tokom masakra u srednjoj školi Marjory Stoneman Douglas.

Napadač, 19-godišnji Nikolas Cruz koji je prethodno izbačen iz škole, ubio je 17 osoba iz poluautomatske puške AR-15. Smrtno uplašeni učenici stupali su u kontakt sa porodicama kako bi ih obavijestili da su živi tokom kobnog događaja.

Sarah Crescitelli našla se među 40 učenika koji su se krili u skladištu tokom napada. Svojoj majci poslala je srceparajuću poruku.

“Ako se ne izvučem, znaj da te volim i cijenim sve što si učinila za mene”, pisalo je u poruci. Na svu sreću, Sarah se izvukla bez povreda.

Veliki broj učenika na društvenim mrežama je podigao uzbunu objavama uznemirujućeg sadržaja. Na nekim video objavama vide se mrtva tijela i čuju uspaničeni glasovi u općem haosu koji je nastao. Video sadržaji takođe prikazuju dolazak SWAT specijalnih jedinica koje su pritekle u pomoć.

Međutim, neke učionice nisu imale sreću da ih prije napadača posjeti spasilačka jedinica. Jedan od video snimaka prikazuje uspaničene učenike kako vrište u strahu, a pucnjevi se čuju u neposrednoj blizini.

Parkland, dio Floride u kojem se masakr dogodio, proglašen je najsigurnijim okrugom u državi prošle godine. fokus.ba/New York Times

Load More Related Articles
Load More By Eno Fa
  • Trumpov telefonski razgovor s Putinom

    Američki predsjednik Donald Trump, koji se prošlog mjeseca žalio da Moskva “uopće ne…
Load More In Svijet
Comments are closed.

Check Also

Anđelo NAPRAVIO HAOS, a onda se desilo NEŠTO NEOČEKIVANO!

YOUTUBE VIDEO: U rijalitiju Zadruga od noćas traje prava drama! Naime, došlo je do velike …