Bosanski Novi: Snijeg mještane opet ostavio bez struje

2 min read
0
66

Nove snježne padavine opet su tokom noći bez struje ostavile mještane Krupe na Uni, većinu sela kod Bosanskog Novog i područje općine Bosanska Kostajnica. Zoran Plavšić, tehnički rukovodilac RJ “Elektrodistribucija“ Bosanski Novi, kazao nam je da je u ovom trenutku bez napona 20-ak trafostanica, kao i da su struju u međuvremenu jutros dobili stanovnici Bosanske Kostajnice.

– Bez napona su naselja Ćele, prema Budimlić Japri, kao i dijelovi Oštre Luke, potom selo Kršlje i Agića Brdo, kao i Bušević, Osredak i Petrovići u Krupi na Uni. Struju su dobili Dubovik i Hašani. Sve ekipe su na terenu i uskoro očekuju uključenja svih potrošača na ovom području – kazao je Plavšić.

Visina snježnog pokrivača na području Bosanskog Novog iznosi 20-ak centimetara, a u Krupi na Uni oko 40. Regionalni putni pravci su prohodni, a u saradnji s mještanima bit će očišćeni i oni lokalni.

Za sada su, a prema informacijama iz Centra za obavještavanje u Bosanskom Novom, skraćene pojedine lokalne autobuske linije i to na potezu Bušević – Rašće, linija za Dubovik do Kršalja i za Rakovac do Lajšića u Svodna. Autobus za Tablu u Poljavnicama kod Bosanskog Novog ne saobraća.

Load More Related Articles
Load More By deno
Load More In BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Check Also

PREKID NASTAVE: U Cazinu i Bihaću osnovne i srednje škole do daljnjeg zatvorene

Zbog vremenskih nepogoda na području gradova Cazin i Bihać nastava se prekida do daljnjeg.…